جرایم رایانه ای رایج
اگر به کلانتری ها و مراجع قضایی مراجعه کرده باشید، افراد زیادی را می بینید که برای انجام اقدامات لازم جهت تشکیل پرونده جرایم رایانه ای به آنجا مراجعه کرده اند و یا افرادی را می بینید که به دلیل جرایم سایبری دستگیر شده اند.
بیشترین جرایمی که در اینترنت انجام می شود خالی کردن حساب های بانکی افراد یا جرایم رایانه ای علیه عفت عمومی است.
وکیل متخصص در جرایم رایانه ای
قطعا نام پلیس فتا را بارها شنیده اید و تا حدودی با کار این عزیزان آشنا هستید و می دانید که در صورت تخلف اقدام می کنند. در چنین مواردی وکیل جرایم رایانه ای و اینترنتی یا مشاور حقوقی جرایم رایانه ای می تواند نقش بسیار پر رنگی داشته باشد. مراقب باشید، چون این تخلفات به گونه ای است که همه افراد با آن برخورد نمی کنند یا به عبارت رایج تر، جدید هستند، بنابراین ممکن است برخی افراد راه و روش آن را به درستی ندانند. در چنین مواردی به یک وکیل ماهر نیاز دارید. در گذشته مجرمان را عموماً از روی ظاهرشان میتوان شناخت، اما این روزها مجرمان سایبری با ظاهری شیک و کاملاً بهروز در محیطی امن کار خود را انجام میدهند. یک وکیل باید آنقدر تجربه داشته باشد که بتواند از عهده چنین افرادی برآید. البته به این نکته نیز توجه داشته باشید که مجرم می تواند در جرایم رایانه ای نیز از وکیل پایه یک دادگستری استفاده کند و احساس ندامت کند و وکیل نیز با توجه به مدارکی که دارد از موکل خود دفاع کند.
دادگاه صالح برای رسیدگی به جرایم رایانه ای
بر اساس مواد 30 و 31 قانون رسیدگی به جرایم رایانه ای مصوب 1387، قوه قضاییه موظف است شعبه یا شعبی از دادسرا، دادگاه های عمومی و انقلاب، نظامی و تجدیدنظر را برای رسیدگی به جرایم رایانه ای تعیین کند. در این راستا، قضات دادگاهها و دادسراهای مذکور باید از بین قضاتی انتخاب شوند که اطلاعات لازم را به امور رایانهای داشته باشند.
جرایم مالی رایانه ای
منظور از جرایم مالی رایانه ای جرایمی است که موضوع آن پول و اموالی است که دارای ارزش بوده و علت ارتکاب جرم دسترسی به آن است. مانند سرقت اطلاعات متعلق به دیگری که به سرقت رایانه معروف است. همچنین مانند مانورهای متقلبانه در فضای مجازی و اینترنت و اخذ وجه از دیگران بابت اقدامات فوق الذکر و مصادیق دیگر آن که عنوان کلاهبرداری رایانه ای را دارد. جرایم رایانه ای در حقوق ایران دامنه وسیعی دارد. جرم انگاری های صورت گرفته در قانون جرایم رایانه ای انواع و مصادیق آن را نشان می دهد.
اقدامات لازم جهت اقامه دعوی جرایم یارانه ای
![](https://i.ibb.co/jDpN26k/image001.jpg)
سوالی که اغلب کاربران را آزار می دهد این است که برای طرح دعوای جرایم یارانه ای چه اقداماتی باید انجام دهند. ابتدا باید به دادسرا یا وکیل جرایم رایانه ای مراجعه کنید و درخواست شکایت بنویسید و مهر تهیه کنید و مدارک را تحویل دهید. پس از این اقدامات شما تشکیل پرونده می دهید و پلیس فتا به درخواست شما رسیدگی می کند. البته باید به این نکته نیز اشاره کنیم که هر چه کار حساسیت بیشتری داشته باشد و کار تخصصی تر باشد شکایت شما در اولویت قرار می گیرد. حتی در صورت مجهول نبودن فرد و نداشتن اطلاعات از فرد، پلیس فتا اقدامات لازم را برای شناسایی وی انجام و سپس تحقیقات انجام می شود. جرایم رایانه ای علیه عفت عمومی.
در قسمت قبل در مورد سوء استفاده از ابروهای مردم صحبت کردیم لذا در این قسمت به جرایم رایانه ای علیه عفت عمومی می پردازیم. داشتن حریم خصوصی اولین و اساسی ترین حق هر فردی در فضای مجازی است و هرکس بدون رضایت شخص وارد این حریم خصوصی شود یا از اطلاعات در اختیار سوء استفاده کند، پیگرد قانونی خواهد داشت. اگر می خواهید در این مورد بیشتر بدانید می توانید با مشاور حقوقی جرایم رایانه ای مشورت کنید و با اطلاعات کامل و در کمترین زمان ممکن این مشکل را برطرف کنید. اگر همچنان می خواهید در این مورد بدانید و می خواهید حقوق خود را بدست آورید، در قسمت های بعدی با ما همراه باشید.
قطعاً تنوع جرایم رایانه ای بسیار زیاد است که یکی از آنها مربوط به جرایم رایانه ای علیه عفت عمومی است. این جرایم شامل کلیه اقدامات و پخش و نگهداری و انتشار اطلاعات ناپسند است. به عنوان مثال ممکن است فردی یک فیلم یا عکس فحاشی را به گونه ای منتشر کند که به دست همه افراد برسد، اما این امر قطعاً باعث اشتباه آنها می شود، بنابراین برای چنین شخصی مجازاتی در نظر گرفته می شود که ممکن است شامل یک جریمه نقدی و یا حبس. بنابراین می توانید تعیین مجازات جرایم رایانه ای و طرح شکایت را به وکیل جرایم یارانه ای حرفه ای بسپارید. خواهید دید که همه چیز طبق قانون و مقررات پیش می رود و فرد مقصر به سزای کارش خواهد رسید.